duminică, 15 februarie 2009

Sexul face bine la sanatate

Cercetatorii au demonstrat ca, pe langa faptul ca sexul iti da o stare de bine, este esential pentru a avea o viata sanatoasa. Potrivit dailymail.co.uk, o viata sexuala sanatoasa asigura longevitatea, reduce riscul aparitiei disfunctiilor sexuale si chiar riscul de infarct.

Estrogenul este hormonul care asigura confortul si placerea din timpul actului sexual. Un nivelul scazut de estrogen face ca sexul sa fie neplacut.Femeile care obisnuiesc sa faca sex saptamanal au nivelul de estrogen de doua ori mai ridicat decat abstinentele.

Dr Peter Bowen-Simpkins, consultant ginecolog la London Women's Clinic spune ca, pe masura ce femeile inainteaza in varsta, nivelul de estrogen scade.

Sexul si beneficiile sale

Inima

Expertii infirma faptrul ca barbatii sunt expusi unui atac de cord in timpul sexului. Profesor Peter Weisberg, director medical al British Heart Foundation, spune ca nu s-a dovedit ca barbatii de 40, 50 de ani, cu o viata sexuala activa sunt predispusi la a face un atac de cord, arata dailymail.co.uk.Persoanele sedentare si supraponderale de peste 50 de ani
risca sa faca un infarct in timpul sexului. Aceste persoane se expun acestui
risc indiferent de exercitiul practicat.


Dr Graham Jackson, cardiolog consultant la Guy's & St Thomas' Hospital si presedinte al Asociatiei de Disfunctii Sexuale spune ca sexul este doar un alt tip de sport. In termeni din domeniul fitness-ului o partida de sex este echivalenta cu o plimbare de o mila sau cu urcarea si coborarea a doua etaje. Daca din punct de vedere fizic esti apt pentru asta, inseamna ca nu esti mai predispus sa faci un infarct in timpul unei partide de sex.

Prostata

Concluzia la care au ajuns cercetatorii de la Universitatea Nottingham este ca, in cazul barbatilor cu o viata sexuala activa si dupa varsta de 50 de ani, scade riscul aparitiei cancerului de prostata. Totusi, prea mult sex poate dauna. La mai mult de 20 de partide de sex pe luna creste riscul de aparitie a cancerului de prostata.

Oasele

Nivelul de testosteron creste in timpul si dupa sex, spune Dr Sarah Brewer, arata sursa citata. Acest fapt protejeaza barbatii impotriva osteoroporozei.

Mai mult, lipsa de sex duce la micsorarea organelor sexuale.

Dispozitia

O serie de "hormoni ai fericirii' sunt eliberati in timpul actului sexual.

Dintre acestia, oxitocina este hormonul care induce generozitatea fata de partener, linistea si somnul dupa sex. Femeile produc de patru ori mai multa oxitocina. Hormon se elibereaza si in urma a 20 de minute de imbratisari.

Depresia, afectiune care afecteaza un numar mai mare de femei, este mai rara la femeile implicate intr-o relatie de durata.

Serotonina sau "hormonul fericirii" este un alt hormon care se elibereaza in timpul sexului. Acesta este responsabil pentru starea de bine, fiind un antidepresiv natural, produs de propriul corp. Datorita serotoninei oamenii zambesc si se simt fericiti si relaxati dupa sex.

ImunitateaSexul intareste sistemul imunitar. Se stie ca anxietatea, oboseala scad rezistenta organismului impotriva anumitor afectiuni.


Insa relaxarea si toate starile benefice generate de actul sexual ajuta organismul nostru sa lupte impotriva racelii si gripei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu