miercuri, 18 februarie 2009

Un pahar de vin pe zi creste riscul aparitiei cancerului



Cercetatorii francezi au spulberat mitul potrivit caruia un pahar pe vin rosu consumat zilnic este bun pentru sanatate. Potrivit dailymail.co.uk, consumul repetat de alcool, chiar si in doze foarte mici, poate creste riscul de cancer. Expertii de la Institutul National al Cancerului au ajuns la concluzia ca riscul aparitiei cancerului creste cu 168%, chiar si consumand un singur pahar pe zi.
Dupa tutun, alcoolul este a doua cauza a mortalitatii.


Rezultatele studiului contrazic numeroase alte sudii care demonstrau ca antioxidantii din vinul rosu protejeaza impotriva cancerului si ca un pahar de vin consumat zilnic protejeaza ficatul.


Un studiu publicat anul trecut in juarnalul mediacal de neurologie arata ca
un consum moderat de bauturi alcoolice cauzeaza dementa, inclusiv Alzheimer, boala asociata cu batranetea.


Potrivit aceluiasi studiu la care face referire dailymail.co.uk, Luxembourg este cea mai mare consumatoare de alcool din lume (16 litri alcool pur/an), urmata de Irlanda, Ungaria si Moldova (14 litri/an), France (11 litri/an). Romania nu este amintita in articolul privind studiul de fata.

Aparitia acestei maladii este dependenta de mai multi factori, se arata in raport, si nicio dieta miraculoasa nu poate inlatura acest risc. Un regim bazat pe fructe si legume proaspete, evitarea consumului de alcool sau tutun si practicarea cu regularitate a unui sport s-au dovedit ca reduc intr-o mare masura acest risk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu