luni, 26 ianuarie 2009

10 motive pentru care sa... gatesti



De la 9 la 18 vrei sa fii o femeie de cariera, de la 18 la 20.30 esti preocupata de cursuri de perfectionare, sport sau intretinere, iar dupa ora 21 te transpui in rolul de iubita, sotie sau mama ideala. Teoretic, viata ta se reduce la 3 personalitati cu care incerci sa jonglezi si pe care vrei sa le impaci. Dar ziua are doar 24 de ore, oboseala te face sa-ti doresti doar sa te intinzi intr-un pat moale si nicidecum sa te apuci de gatit. Dar... daca ti-as da 10 motive pentru care sa faci asta?

Citeste motivele de mai jos si apoi decizi singura daca iti faci timp pentru gatit sau nu.

1. Mancarea gatita in casa e mai sanatoasa
Pasta de rosii fara zahar, paste integrale, pui fara piele, verdeata din belsug... sunt doar cateva dintre alegerile pe care le poti face pentru o viata mai sanatoasa. Niciun restaurant nu iti poate garanta ca produsele folosite sunt 100% prospete sau 100% dietetice.

2. Gatitul poate fi terapeutic
Te relaxeaza, te face sa te concentrezi si astfel uiti de stresul de peste zi, iar mirosurile placute de mirodenii au efect similar aromaterapiei clasice.

3. E mai ieftin sa gatesti, decat sa comanzi sau sa mananci in oras
In ceea ce priveste raportul calitate/pret, e intr-adevar mai ieftin sa mananci acasa. Nu este exclus sa gasesti un restaurant cu preturi rezonabile, insa calitatea cu siguranta nu este aceeasi. Ce alegi?

4. Uita de plictiseala!
Da frau liber imaginatiei tale si creaza cele mai colorate, apetisante si aromate mancaruri, deoarece gatitul facut asa cum trebuie iti pune in valoare creativitatea.

5. Mancarea gatita de tine iti satisface toate poftele... si tu ti le cunosti
Nu mai esti copil, asa ca nimeni nu iti mai impune sa mananci anumite feluri de mancare ce tie nu iti plac. Daca ai pofta de supa de corcoduse 3 zile la rand, asta mananci. Daca vrei ceva mai sofisticat, nimeni nu te poate opri.

6. Gatitul te face mai independenta
Ti se face foame in miezul noptii si nu ai nimic pregatit, insa la materie prima stai foarte bine. Ce faci?

7. Gatitul nu ingrasa
... si nici mancarea pe care o gatesti poate sa nu ingrase. Totul depinde de ingredientele pe care le alegi. O mancare dietetica nu inseamna neaparat o mancare fara gust.

8. E un pretext bun sa aloci putin timp doar pentru tine sau sa te eschivezi de la alte activitati
Ai un proiect la care ar trebui sa mai lucrezi, dar, vai, trebuie sa gatesti. Una dintre prietenele tale vrea sa va intalniti sa iti spuna toate noutatile despre tipul pe care l-a cunoscut de dimineata in metrou. Din pacate in seara asta chiar trebuie sa gatesti.

9. Gatesti pentru ca iti place sa-i resfeti pe cei din jurul tau
Iti place sa gatesti, insa esti cu atat mai motivata, cu cat vezi ca cei din jurul tau chiar apreciaza efortul, talentul tau.

10. Dragostea trece prin stomac
Chiar trebuie sa spun mai mult?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu