luni, 26 ianuarie 2009

Lecturile gurmanzilor

Sectiunea Lecturile gurmanzilor iti prezenta carti despre diete, alimente si sanatate, carti care te pot invata cum sa duci o viata sanatoasa, fara sa renunti la placerea de a manca. Daca iti place sa citesti carti de acest gen, priveste rubrica aceasta ca fiind un mic ghid pe care noi il vom concepe special pentru tine.



Aleksandr Masalov
Ed. Ideea Europeana
Moda zilei este sa slabesti fara sa te supui unor diete sarace in calorii si prin infometare, ci prin procedee mai placute. De o tot mai mare popularitate se bucura, de pilda, practicarea dansului, a thalassoterapiei, a masajului, care te pot ajuta sa dai jos greutatea excedentara si pot duce la intarirea muschilor.
De kilogramele nedorite se poate scapa, dupa cum sustin reflexoterapeutii chinezi, si cu ajutorul unor exercitii speciale de respiratie. Deci, nu exercitii obisnuite, ci exercitii care intensifica procesele metabolice, regleaza functionarea stomacului si indeparteaza cutele de grasime de pe solduri.


Ed. All
Cartea sucurilor si a nectarelor se bazeaza pe doua principii esentiale: mai intai ca extragerea sucurilor este simpla, daca ne facem un obicei din aceasta, iar in al doilea rand ca prepararea zilnica a sucurilor constituie o modalitate delicioasa de a fi si de a va mentine sanatos.
Capitolul introductiv ofera toate informatiile necesare pentru a va initia in obtinerea sucurilor, de la modul de alegere a celor mai bune ingrediente, pana la alegerea echipamentului cu care veti obtine rezultate optime.
Esenta cartii o reprezinta cele 365 de amestecuri de sucuri si nectare special selectate, organizate in functie de ingredientul principal – aveti posibilitatea de a alege amestecuri in functie de papilele gustative proprii sau, pur si simplu in functie de ceea ce exista in frigider.
Pentru fiecare suc si nectar este prezentat un profil nutritiv estimativ, ca si o notare prin stelute, in functie de calitatile sale ca accelerator energetic si imunitar detoxifiant si supliment digestiv, precum si ca tonic pentru piele.
La sfarsitul cartii se afla o diagrama nutritionala informativa si o diagrama a indispozitiilor, care contin referinte incrucisate pentru toate cele 365 de amestecuri – puteti sa selectati retete si dupa anumite criterii legate de starea sanatatii. Pe scurt, aceasta constituie un ghid practic si cuprinzator pentru toti cei care doresc sa se simta bine in fiecare zi a anului.



Ed. Nemira
Sunt diete cu ajutorul carora poti slabi chiar 20 de kilograme intr-o luna. Dar… la ce-ti foloseste? Caci dupa un regim atat de strict esti, brusc, terminat. De foame, de oboseala, de nervi. Si te reapuci usor, usor de mancat. Asimilezi orice, te ingrasi la loc si te intorci in casuta-start “Sunt prea gras si nu pot face nimic.” In volumul Mananci cat poti, slabesti cat vrei!, Raluca Badulescu va recomanda un stil nou de viata.


Ed. Curtea Veche
De la busuioc la cimbru sau de la coriandru la salvie, utilizarea plantelor in bucatarie combina gusturi neasteptate si arome senzationale ce va vor surprinde intr-un mod placut papilele gustative. Plante si mirodenii – Un ghid al cunoscatorului trece in revista, de asemenea, cele mai exotice mirodenii din lume.
Sunt prezentate, astfel, peste 50 de mirodenii utilizate la gatit, printre care clasicele turmeric, sofran, busuioc si coriandru, sau cele folosite pentru aluaturi, precum nucsoara, cuisoarele sau scortisoara. Fiecare sectiune explica proprietatile fundamentale ale plantelor si mirodeniilor, ca si intrebuintarile lor culinare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu