luni, 26 ianuarie 2009

Mancaruri cu ciuperci

Legume cu cascaval

Ingrediente:
250g ciuperci din conserva sau fierte in prealabil si taiate marunt
o ceapa mare sau 2 mai mici
250g rosii
4 oua
4 linguri smantana
200g cascaval
condimente: sare, piper, vegeta
o lingura de unt
1 ardei taiat cubulete

Mod de preparare:
Ceapa si ciupercile se taie marunt si se pun la calit. Se adauga rosiile decojite si taiate in 2 sau in 4. Ouale se amesteca cu smantana si condimente, iar apoi se toarna peste legume. Se acopera cu un capac si se lasa la foc mic cca 10 minute. Dupa 5 min se pune si cascavalul taiat felii subtiri sau dat pe razatoare si se lasa sa se topesca.


Pilaf cu ciuperci

Ingrediente :
1 cana orez,
3 cani de apa,
300 g ciuperci,
1 ceapa,
3 linguri ulei,
1 lingura vegeta,
sare.

Mod de preparare :
Ciupercile se curata si se spala bine. Ceapa, taiata marunt, se caleste in putin ulei, apoi se adauga ciupercile, apoi orezul spalat si scurs. Se adauga apa, sarea si delikat. Dupa ce a dat cateva clocote, acoperim vasul si il dam cuptor la foc potrivit aproximativ 20 min. Pilaful cu ciuperci se poate servi cald sau rece, impreuna cu o salata cu legume de sezon, dar si cu muraturi.


Pui cu ciuperci

Ingrediente:
500 g piept de pui
150 g ciuperci crude sau din conserva
1 ardei gras rosu
un ardei gras verde
o ceapa medie
2 linguri de ulei
secretul gustului (10 legume)
patrunjel

Mod de preparare:
Se taie carnea cubulete. Intr-o tigaie mare se pune uleiul, amestecul de condimente iar apoi se carnea. Se tine pe foc iute pana ce carnea s-a rumenit putin iar apoi se adauga ceapa curatata si taiata marunt. Se adauga apoi ciupercile spalate bine si taiate pe lungime, ardeii grasi taiati cubulete. Se adauga apa si sare dupa gust. Ciupercile fierb destul de repede, asa ca mancarea e gata cand s-a fiert carnea. La sfarsit se adauga patrunjelul taiat marunt. Puiul cu ciuperci se poate servi cu orez, piure sau mamaliga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu