vineri, 23 ianuarie 2009

Gata-n 5 minute

Cine spune ca pofticiosii, gurmanzii, pasionatii in ale bucatariei stau doar la cratita? In conditiile in care ai un job care te solicita cel putin 9 ore pe zi (cu tot cu pauza de masa, dar fara timpul petrecut in trafic) iti pui intrebarea daca mai poti sa mananci sanatos, fara sa depui un efort prea mare.
Iata cateva retete rapide si usoare, care iti vor arata ca, in cateva minute, poti avea pe masa o hrana sanatoasa si nemaipomenit de gustoasa.

Paste cu zacusca

Cu siguranta ai prin camara sau frigider cateva borcane cu zacusca facuta de tine sau primita de la mama ori soacra ta. Credeai ca zacusca se poate manca doar cu paine? Iti propun o combinatie care sigur iti va placea: paste cu zacusca. Adica folosesti zacusca pe post de sos bolognez. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa fierbi pastele, sa le strecori si apoi sa le amesteci cu zacusca. Ceea ce vei obtine va fi o masa gustoasa si satioasa. Poti sa consumi acest fel de mancare cu masline sau castraveti murati.
Pont: Daca tii o dieta, poti inlocui pastele albe cu paste din faina integrala. Sunt la fel de gustoase.


Desert delicios

E o reteta destinata mai mult furnicutelor care si-au facut provizii in toamna... adica pentru aceasta reteta ai nevoie de fructe de la congelator.
Pentru inceput bati 3 albusuri pana obtii o spuma tare. Adaugi o lingura de fructoza si bati in continuare, pana se dizolva fructoza. Adaugi apoi o branza Philadelphia light si continui sa mixezi, pana ce compozitia se omogenizeaza. Fructele taiate cubulete se amesteca usor cu amestecul rezultat si cu nuca de cocos macinata, se aseaza in cupe sau castronase si se dau la rece.
Pont: In loc de albusuri poti folosi frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu