sâmbătă, 14 februarie 2009

Cum scap de burta

Un abdomen plat si tonifiat presupune atat o dieta adecvata, cat si practicarea cu regularitate a anumitor exercitii. Sedentarismul, obezitatea, constipatia, balonarea sunt cateva dintre cauzele care ne impiedica sa avem un abdomen asa cum ni-l dorim.

Sedentarismul si obezitatea

In primul rand, trebuie sa tii o dieta care sa te ajute sa scapi de kilogramele in plus. Portiile de mancare trebuie sa fie mici, pentru a preveni umflarea abdomenului.
Foto: ziare.com
De asemenea, se recomanda consumul a cel putin 2 litri de apa pe zi. Pe langa faptul ca hidrateaza si ajuta la detoxifiere, apa are si proprietatea de a reduce pofta de mancare.

Ceea ce trebuie insa retinut este ca lichidele trebuie consumate in cantitati mici, repartizate pe tot parcursul zilei. In caz contrar, abdomenul se umfla la fel ca dupa o masa copioasa.

Constipatia

Anumite alimente cum ar fi bananele sau orezul ori consumul redus de fibre, cereale, fructe si legume duc la constipare.

Balonarea

Si printre alimentele sanatoase exista unele care baloneaza si care trebuie evitate sau consumate in cantitati mici. Acestea sunt: ceapa, varza, fasolea, mierea, laptele, merele.
Se recomanda consumul de iaurturi sau se poate folosi ca tratament impotriva balobarii carbunele medicinal.

O dieta sanatoasa, care se bazeaza pe legume, fructe si carne slaba nu garanteaza obtinerea unui abdomen plat. Cauzele sunt anumite combinatii de alimente, consumul necorespunzator sau intoleranta la anumite alimente. In acest caz, trebuie observate alimentele care ne dauneaza si eliminate din alimentatie.

Cateva reguli in ceea ce priveste consumul de fructe

  • Acestea nu se vor consuma in combinatie cu alte alimente sau imediat dupa
    mese.
  • E de preferat ca fructele sa fie consumate pe stomacul gol sau cu o ora
    inainte de masa ori la doua ore dupa.
  • Exceptie fac fructele a caror denumire din limba engleza au ca terminatie "berry". Acestea pot fi consumate oricand, fara sa influenteze digestia

  • Tonifierea este o alta etapa care trebuie luata in calcul pentru a obtine un abdomen frumos. Traditionalele abdomene ajuta, insa au fost devansate de exercitii complexe, prin care se lucreaza toate grupele de muschi.


    Pilates este un bun exemplu de antrenament care cuprinde exercitii diverse, prin care se poate obtine un corp tonifiat si o stare de bine. Antrenamentele dureaza circa 15-20 de minute. In cadrul acestor programe se lucreaza anumite parti ale corpului, pe grupe de muschi.







    Un comentariu: